Salzburg – bijuterie a Barocului la granita Alpilor

“ Toate frumusetile pe care le-am vazut eu palesc – dupa parerea mea – in comparatie cu frumusetea paradisiaca a naturii din Salzburg ”  W.A.Mozart
Imediat ce W.A. Mozart si-a declarat adoratia fata de Salzburg, multi l-au urmat in aceasta pasiune pentru ”orasul cu turnurile multe“.
Salzburg este unul dintre cele mai mici si mai frumoase orase din lume, organizat insa ca o metropola.
Aici se formeaza o simbioza sarmanta intre splendoarea trecutului si pofta de viata a prezentului.
Numeroase turnuri de biserici dintre muntii orasului amintesc de bunastarea episcopilor de altadata.
Fortareata inalta priveste de sus strazile si pietele. Un oras care azi, ca intotdeauna, fascineaza si seduce.
Wolfgang Amadeus Mozart, cel mai cunoscut fiu al orasului, a marcat istoria orasului : casa de pe Getreiedegasse in care s-a nascut, locuinta din Marktplatz si muzica sa constituie punctele de atractie maxima a orasului.
 
 
Castelul Mirabell, Ulita cerealelor, Cetatea Hohensalzburg si Domul sunt cunoscutele obiective turistice care promoveaza orasul si i-a crescut prestigiul la nivel mondial. Salzburgul impresioneaza si prin casele la strada si curtile interioare, panorama impresionanta a muntelui si fantani.
Ulitele inguste, pietele largi, castelele somptuoase cu gradinile lor elegante atrag de secole calatori din lumea intreaga.
Tinutul Salzburg-ului se intinde de la cunoscutele saline pana la cel mai mare parc national din Alpi, Parcul National Hohe Tauern. Manastirea Nonnberg, Castelul Leopoldskron, Gradina Mirabelelor si Castelul Hellbrunn va invita sa descoperiti scenele din filmul “The Sound of Music”, premiat cu Globul de Aur in 1966.
 
 
Sarea din Dürrnberg a conferit numele orasului si a tinutului Salzburg. “Aurul alb” a fost prelucrat de celti si a fost un vânat produs comercial.
Wolf Dietrich von Raitenau, Arhiepiscopul de Salzburg, a modernizat procesul de exploatare si l-a transformat in sursa de faima si de bogatie.
Astfel a reusit el sa îi confere Salzburgu-ului stralucirea barocului. “Printul sarii” insoteste vizitatorii prin lumea mistica subterana.
Calatoria incepe in interiorul muntelui cu trenuletul subteran care este propulsat rapid prin Bergmannstrutschen. In timpul calatoriei insusi printul sarii povesteste despre istoria exploatarii de sare.
La final, vizitatorii strabat lacul tainic subteran de sare si sunt adusi la lumina zilei cu un “Grubenhunt”
 
Salzburg este si cel mai familiar oras al berii din Austria. Inca din 1492 s-a fabricat berea din hamei specifica Salzburg-ului.
Beraria Stiegl din Salzburg este cea mai mare berarie privata din Austria devenind una dintre atractiile fixe pentru turistii Salzburg-ului.
Zece specialitati diferite de bere sunt oferite spre degustare intr-o hruba veche din 1863, proaspat renovata.
 
Cand fulgii de zapada cad pe innoptate iar cantecele magilor  strabat Targul de Craciun, Salzburg-ul arata ca in povesti.
In timpul Adventului se intoneaza traditionalele cantece in Festspielhaus, jocurile mascatilor prin orasul vechi, se expune scena de Craciun in Heimatwerk sau se organizeaza Sarbatoarea iernii in Volksgarten.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s